Одржана Четврта Међународна фотографско-еколошка колонија „Дунав“ – 2023.

Четврта Међународна фотографско-еколошка колонија „Дунав“, одржана је 26. августа (субота) 2023. године. Замишљена је као једнодневно гостовање фотографа из Новог Сада, Беочина и земаља региона (Босне и Херцеговине, Републике Српске, Хрватске).

Петнаест учесника фотографисали су разне мотиве који су повезани са Дунавом. Приступ фотографисању био је документарни и уметнички, а задатак фотографа већ четврту годину  је да прикажу лепоту коју пружа природа уз Дунав и однос човека према природи.

Фотографи су са фотографисањем кренули у јутарњим часовима, а завршили су рад у вечерњим часовима. Учесницима је обезбеђен превоз, смештај и храна.  Фотографи су фотографислаи плаже: Официрац, Штранд, Беочинску и Черевићку плажу, обилазили су обале и по сопственом избору бирали мотиве.

Учесници колоније су студенти који студирају фотографију или похађају те предмете на факултетима, високим и другим школама које изучавју фотографију. Будно око професора  мр Томислава Зовка из Мостара, мс Жељка Савића из Новог Сада и Менса Медара из Стоца, професионалног фотографа, пратило је рад студената. Арс академија је учесницима пружала сву потребну логистику у раду.

Циљ ове манифестације је подизање нивоа свести грађана о чувању животне средине.

Организатори су: Друштво нових медија (Беочин) и АРС АКАДЕМИЈА (Нови Сад).

Круна рада ове манифестације је изложба на којој су приказани најбољи радови. Организатор практикује да се на свакој колонији прикажу радови настали претходне године.

26. августа 2023. у 18.00 часова у КЦ Беочин, отворена је изложба под називом

Трећа Међународна фотографско-еколошка колонија „Дунав“.

На отварању изложбе су се обратили:

Тања Дрљача, директор КЦ Беочин;

мс Жељко Савић, организатор;

мс Томислав Зовко, професор ЛОГОС Центра Мостар;

Изложбу је отворио Зоран Пеказ, заменик председника Општине Беочин.

У наставку можете погледати видео снимак са отварања изложбе.

Четврта Међународна фотографско-еколошка колонија „Дунав“ пробудила је духове добре музике и љубитеља некадашње ЈУГЕ, као некад песма и пјесма нашле су своје место у вечерњем дружењу у Черевићу у кафеу Caffe Black LION. Посебно је било пријатно слушати Менса Медара који је свирао гитару, а коју су му дали музичари који су то вече свирали песме на хармоници, тако да ни међу музичарима није мањкало колегијалности. 

Поред општине Беочин и Caffe Black LION, више малих фирми из Беочинске општине су помогле рад ове колоније, али и ЛОГОС ЦЕНТАР Мостар као стални партнер на овом пројекту. Сви присутни отишли су лепо расположени, а организатори задовољни што је и ова колонија успешно завршена. Фотографске резултате публика ће видети на следећој изложби.

Може се закључити да сви заједно раде на подизању нивоа свести грађана о чувању животне средине и реке Дунава.

Извор: Друштво нових медија

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *