Беочин село и ове године домаћин манифестације „Михољски сусрети села“

Заменик председнице општине Беочин Стефан Томовић потписао је данас у Палати Србија у Београду уговор којим су Општини Беочин додељена средства Министарства за бригу о селу у износу од 500 000 динара за организацију манифестације „Михољски сусрети села“.

„Манифестација „Михољски сусрети села“, ће се четврти пут одржати у општини Беочин а трећу годину заредом Беочин село ће бити домаћин овог лепог догађаја. Идеја је да и ове године окупимо бројне учеснике, локалне произвођаче хране, пића и деликатеса, извођачке саставе и удружења како би на најбољи начин и уз традиционално гостопримство показали потенцијале, обичаје и традицију нашег краја“, истакао је Томовић.

„Михољски сусрети села“ су пројекат Министарства за бригу о селу Републике Србије који се у сарадњи са општинама широм наше земље реализује у циљу неговања културе, традиције и унапређења друштвеног живота у селима.

Након данашњег потписивања уговора са представницима локалних самоуправа министар за бригу о селу Милан Кркобабић најавио је овогодишње учешће  113 општина за које је Министарство издвојило 55 милиона динара.

„Михољски сусрети села и ове године букте Србијом у 113 општина а одржаваће се у периоду од 1. јуна до 1. новембра. Посебну радост причиниће нам наши људи са Косова и Метохије који у Ораховцу организују своје сусрете.“, поручио је Кркобабић.

Сусрети ће ове године окупити 1775 села а очекује се рекордних 250 хиљада учесника и посетилаца широм Србије.

Календар манифестација са местом одржавања и планираним активностима биће објављен на сајту Министарства за бригу о селу за све који желе да их посете током овог лета и јесени.

фото: Општина Беочин

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *