Конкурс за учешће у Међународној фотографско-еколошкој колонији у Новом Саду, Сремским Карловцима и Беочину август 2021

Конкурс за учешће у Међународној фотографско-еколошкој колонији

„Дунав“ од 26. до 28. августа 2021. године.

Организатори: Друштво нових медија (Беочин) и АРС АКАДЕМИЈА (Нови Сад).

Међународна фотографскоеколошка колонија „Дунав“ је замишљена као једнодневно гостовање фотографа из Новог Сада, Беочина и земаља региона (Босне и Херцеговине, Републике Српске, Хрватске), где би учесници фотографисали  разне мотиве који су повезани са Дунавом.

  • 26. августа 2021. Отварње прошлогодишње изложбе настале на Међународној фотографско-еколошкој колонији, најава почетка рада колоније.
  • 27. августа 2021, одржавање фотографско еколошке колоније и рад на терену. Колонија се завршава свечаном вечером.

Конкурс за учеснике је расписан до 10. августа 2021. године.

Учесници могу бити студенти који студирају фотографију или бар похађају те предмете на факултетима, високим и другим школама које изучавју фотографију, а који прихватају услове организатора.

Предвиђено је од 10 до 25 учесника на овој колонији.

За учешће је потребно:

  • послати биографију и фотокопију личне карте на мејл: drustvonovihmedija@gmail.com
  • поштовати динамику и дневни ред колоније
  • дати писмену сагласност да радови настали на овој колонији су власништво Арс акдемије и Друштва нових медија, дати сагласност да организатор задржава права организовања изложби и употребе фотографија.

Фотографи ће се прво упознати са темом и тереном у ком ће радити – фотографисати, о томе шта све могу видети и о значају Дунава за човека и животну средину говориће стручњаци из области екологије.

Фотографи ће у августу имати прилику да фотографишу: плажу Официрац, Штранд, Беочинску и Карловачку плажу. Учесници ће обилазити обале и по сопственом избору правити избор мотива.

Задатак фотографа је да прикажу лепоту коју пружа природа уз Дунав и однос човека према природи (око Дунава). Циљ ове манифестације је подизање нивоа свести грађана о чувању животне средине.

Трошкове учесника Међународне фотографско-еколошке колоније ,,Дунав“ сносе организатори. Учесницима је обезбеђен превоз, смештај (за учеснике који долазе из других држава) и храна. У догледно време предвиђена је изложба најбољих радова са колоније.

Пријатељи манифестације: Факултет заштите животне средине, Факултет за уметност и дизајн – ФУД, Висока техничка школа струковних студија у Новом Саду, Висока школа Логос центар Мостар, Градска управа за заштиту животне средине Нови Сад,

Арт директор –  носилац пројекта:

Жељко Савић, мастер културолог, специјалиста фото илустратор.

Тел. 060 654 9 654

Мејл: zeljkosavic.ars@gmail.com

Удружење љубитеља и мајстора уметности, вештина и теорија уметности и наука АРС АКАДЕМИЈА, пиб:104027175, мат.бр: 08848521, шифра делатности: 9412   Рачун: 325-9500700007890-96, Војвођанска банка, Нови Сад.  Напомена: АРС АКАДЕМИЈА није обвезник ПДВ-а.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *