Музеј Семберије, отварање изложбе “Концертне фотографије“, аутора Жељка Савића

Поштовани,
Музеј Семберије вас позива на отварање изложбе “Концертне фотографије“, аутора Жељка Савића у сриједу 15. марта у 19.00.
Концертна фотографија је жанр који подразумиjева фотографисање концерата или других видова перформанса. Код ове врсте фотографије највећи изазов је управо биљежење доброг снимка у стално промјењивим условима. Свјетло се мијења непредвидиво, извођачи се крећу; заправо, нема ни једне константе која ће фотографу олакшати посао. Уз све ово, важна напомена је да се концертне фотографије обично снимају без блица, како би се сачувала аутентична атмосфера и израз извођача. Свјетло на концертима је изузетно слабо, те је ово још једна отежавајућа околност за фотографа.

Жељко Савић је предавач фотографије од 2012. године у Школи фотографије Арс академије у Музеју Војводине у Новом Саду. Радио је као предавач фотографије и мултимедије на Високој техничкој школи струковних студија у Новом Саду, тренутно је запослен као предавач фотографије у Логос центру у Мостару. Завршио је паралелно струковна и академска образовања и стекао звања: Мастер културолог – Факултет за културу и медије, Београд; Струковни инжењер графичког инжењерства и дизајна (специјалиста фотографије) – Висока техничка школа струковних студија, Нови Сад.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *