ОПШТИНА БЕОЧИН УРУЧИЛА УГОВОРЕ О ФИНАНСИРАЊУ ПРОЈЕКАТА УДРУЖЕЊА ИЗ ОБЛАСТИ КУЛТУРЕ, ОБРАЗОВАЊА И УМЕТНОСТИ

Након спроведеног јавног конкурса за доделу средстава из буџета општине Беочин за финансирање пројеката удружења из области културе, образовања и уметности, данас је у Великој сали Општине Беочин уприличена додела уговора представницима удружења који су учествовали на овогодишњем конкурсу.

Уговоре је уручила председница општине Беочин Биљана Јанковић која је истакла да је Општина Беочин и ове године издвојила 1,5 милиона динара из локалног буџета за подршку пројектима који долазе из области културе, образовања и уметности.

„Опредељени буџет локалне самоуправе је распоређен на четири пројекта, а 750 000 динара добило је наше настарије културно-уметничко друштво „Бриле“ за пројекат „На радост нашу, године се нижу“ којим ће обележити 80 година свог рада и постојања. И ове године са издвојених 250 000 динара, Општина Беочин подржаће и организацију традиционалне изложбе „Православље на интернету“ чији је 19. годину заредом домаћин Друштво љубитеља фотографије, филмских и видео остварења „Беофото“. Ту је и наш КУД „Младост“ из Луга који су припремили бројне активности у 2024. години и учешће у манифестацији „Под липом се хладимо, медом се сладимо“ за шта је издвојено 400 000 динара. Новина на територији наше општине је и Друштво нових медија које је стекло услове да конкурише и ове године подржаћемо реализацију њиховог јубиларног програма „20 година рада „Арс академије““ са опредељених 100 000 динара.“ рекла је Јанковић.

Јанковић је потписницима уговра упутила срдачне честитке пожелевши им много среће у раду и реализацији овогодишњих пројектних активности.

Овогодишње резултате спроведених конкурса као и листу рангирања пријављених предлога пројеката можете погледати на следећем линку:

https://www.beocin.rs/sr/Files/File/download/konkursi/2024/Lista-rangiranja-kultura-04-2024.pdf

фото: Исмет Адемовски

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *