Трећа Међународна фотографскo-еколошка колонија „Дунав“

Трећа Међународна фотографскo-еколошка колонија „Дунав“

Дана 26. августа 2022. у Новом Саду и Беочину, одржаће се „Трећа Међународна фотографско-еколошка колонија“. Присуство су потврдили студенти из Београда, Новог Сада, Ниша и Мостара. Већ трећу годину се реализује овај пројекат који окупља углавном младе студенте фотографије који фотографишу Дунав, остављајући озбиљан документарни траг једног времена. Организатори колоније су Друштво нових медија из Беочина и  Арс академија из Новог Сада.

Идеја је да фотографи забележе мотиве Дунава и околине са уметничког и документарног аспекта, приказујући лепоте природе, али на жалост и ону ружну страну човековог односа према природи.

Циљ ове Међународнe фотографско-еколошкe колоније је да заједничким радом, путем изложби насталих на колонији, укажу грађанима на извесне еколошке проблеме и да се кроз разне медије подигне свест грађана о oчувању животне средине.

Предвиђен је и пратећи програм изложбe:

1. Изложба уметничких слика „Силиконологија“ на платну аутора мр Томислава Зовка, академског сликара, професора у ЛОГОС ЦЕНТРУ Мостар. Отварање је 25. августа 2022. године са почетком у 19 сати, у галерији Друштва књижевника Војводине ДКВ, ул. Браће Рибникар 5, Нови Сад.

2. Изложба фотографија „Концертна фотографија“ мср Жељка Савића,  предавача фотографије у ЛОГОС ЦЕНТРУ Мостар и Арс академији из Новог Сада. Отварање је 26. августа 2022. године са почетком у 13 часова у галерији Центра за културу, спорт и туризам општине Беочин, ул. Трг Цара Лазара 1, Беочин. 

3. Друга Међународна фотографско-еколошка изложба, отварање је 26. августа 2022. године, са почетком у 20 сати у галерији ФОРМА – УПИДИВ, ул. Илије Огњановића 3, Нови Сад.

Дана: 19.8.22.

Друштво нових медија, Беочин.

Арс академија, Нови Сад

Информације: Тел. 060 654 9 654

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *